lchfbruden.blogg.se

When in doubt, add cheese!

Fusk eller belöning?

Kategori: Allmänt

Har varit iväg på kurs i helgen. Meddelade att jag åt LCHF, men det var inget problem för maten var serverad på buffe så jag struntade bara i kolhydraterna. En "rolig" sak var ju att de hade gjort en speciell dessert till mig, fruktsallad. Med banan, vindruvor och ananas. Fantastiskt, kan inte folk googla? Jag har jobbat på restaurang och SÅ JÄVLA SVÅRT ÄR DET INTE! Lägg fram en bit mörk choklad istället. Nog om det.
Jag och mannen har diskuterat ofta om vad och när vi får fuska/belöning. Vi hade satt helgens datum. Var på en stor fest med över 80 gäster där jag hade bakat marängtårtor och mamma hade bakat mina favoritmandelkakor. Det blev en liten bit marängtårta och MASSOR av kakor! Dessa kakor brukade mamma baka enbart när det var födelsedagskalas när jag var liten, så känslan av att äta dessa kakor kommer jag ALDRIG att ge upp. Var nog över 2 år sen jag åt dem sist. Så fantastiskt goda! Jag provade att baka dem LCHF-style med sukrin, smakade så vidrigt att jag fick slänga det. Så nej, hellre inget än sukrindesserter.

Idag på kursen så hade de ställt fram chokkladbiskvier med päronfyllning, och jag tog en. Tog ett bett sen åt jag inte mer, gud så vidrigt! Tog en geisha ur godisskålen på festen, inte värt det!
Smaklökarna har förändrats till det bättre och saker smakar inte längre som de brukade. Bra tycker jag för då behöver jag inte känna att jag saknar något.
För övrigt har jag skött mig, får se hur det går med invägningen imorgon. Gissar att mannen har gått ner, han är så smal och snygg!!!

I torsdags åt vi de gudomliga hamburgarna och det blev rester över, men det hade jag glömt så fredags lunch så ut såhär

 
Hickorymarinerad karre med vitlöksbearnaise och smörad brysselkål, jäklar vad gott!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: