lchfbruden.blogg.se

When in doubt, add cheese!

Invägning!

Kategori: Allmänt

Ok så förra fredagen vägde jag 76,3 kg, HURRA! Imorse vägde jag 77,1. Skyller det helt på ägglossning. Min kropp tycker då att jag ska äta ALLT som kommer i min väg, även kolhydrater. Fast det gör jag såklart inte, men chokladintaget har varit lite högre dehär dagarna.
Igår gjorde jag jättegod kebab!
 
Kebab
400 gr nötfärs/blandfärs/lammfärs
1 gul lök
1 vitlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
1 dl matyoghurt
 
Finhacka löken och blanda ihop med färs och kryddor.
Forma till 8 avlånga runda biffar och lägg i en oljad ugnsform.
Sätt in i ugnen på 225 grader i 10 minuter.
Efter 10 minuter tar ni ut biffarna och lägger över en skiva ost och sen in i ugnen 5-10 minuter till.
Dela en biff/temperera till 70 grader för att se att de är genomstekta. 
 
Varm tomatsås
Häll upp en burk krossade tomater i en liten kastrull
Tillsätt
1 msk grönsaksbuljon från Renee Voltaire
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm chilipeppar
1 msk paprikapulver
1 tsk sambal oelek
Koka upp och smaka av
 
Kall mild vitlökssås
1 dl creme fraiche
1 dl matyoghurt
½-1 tsk granulerad vitlök eller 1 vitlöksklyfta (jag är känslig mot rå lök i alla former)
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk oregano
Lite persilja eller gräslök om du har i frysen
Vispa ihop och smaka av.
 
Servera kebaben med såserna, sallad, tomat, gurka och feferoni. Rå lök om du gillar det.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: