lchfbruden.blogg.se

When in doubt, add cheese!

Invägning!

Kategori: Allmänt

Igår vägde vi oss, och det var ju roligt!
Mannen har gått ner 6,8 kg och 13 cm runt magen! Fantastiskt!
Jag har gått ner 3,9 kg och 7 cm runt magen. Bra!
Nu är det dags att lägga i nästa växel, en motionscykel är på väg som jag ska sitta och skava på i tid och otid.
När man levt med LCHF ett tag kommer man underfund med hur det fungerar. Jag behöver inte tänka på hur mycket jag äter, vilket är väldigt skönt, däremot kan jag ju inte äta hur mycket som helst, det fungerar inte. Saken är den att när man äter LCHF blir man inte sugen på mellanmål och man får inga blodsockerdippar som gör att man ligger på golvet och kvider efter mat. Hungern förändras. Vissa dagar har jag ätit några kuber fetaost och druckit kaffe till lunch och varit helt nöjd i över 6 timmar! Låter helt sjukt men det fungerar! Jag har aldrig klarat av att gå hungrig och det behöver jag inte göra längre. Jag har varit överviktig i omgångar i mitt liv, som mest vägde jag över 100 kilo (innan jag var gravid!) och som minst 73 kilo. Nu räknar jag i vuxen ålder, dvs över 20. Jag har gått ner med hjälp av viktklubb.se 3 gånger, men alltid gått upp igen. Jag gillar det goda i livet och det är därför jag känner att LCHF passar mig utmärkt! 
En annan sak jag brinner för är ren mat, dvs mat utan tillsatser. Vi har sen 2008 rensat ut och slutat köpa mat med smakförstärkare och försöker undvika e-nummer i maten. Med LCHF är det väldigt lätt att "äta rent"! Jag rekommenderar ALLA att läsa "Den hemlige kocken" och "Äkta vara" av Mats-Eric Nilsson. Om ni vill må bättre och leva längre helt enkelt!
 
Ett litet recept kanske?
Lax i ugn (räkna 200 gr/portion)
Lägg Laxen i en ugnsform
Salta och peppra
Krydda med chilipeppar
Ta en liten burk creme fraiche 34% och blanda den med lite salt, peppar, fetaost och hackad soltorkad tomat,
bre detta över laxen.
Toppa med valfri riven ost, tex mozzarella (köp ej pizzamix, varför? Vänd på förpackningen och läs!)
Tjoffa in i ugnen 200 grader.
Jag brukar köra in en termometer i laxen och kör den till 55 grader, då är den perfekt!
 
Tillbehör? Här kommer favvoreceptet!
Blomkålsmos
Ett stort blomkålshuvud, ånga/kok det till det är helt mjukt
Tillsätt 100 gram smör
100 gr riven parmesan
0,5 dl grädde
ev lite salt
Mosa med en ballongvisp och njut!
 
Nä, dags för lunch! Lite ost kanske?
Kom ihåg, VÄND på förpackningarna och läs!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: