lchfbruden.blogg.se

When in doubt, add cheese!

En himla massa recept!

Kategori: Allmänt

Ok, kvällens middag var helt enkelt superb! Tog lite tid, men helt klart värt det!
 
Squash och Aubergine-gratäng med vitlökskotlett. 4 pers
2 aubergine
2 squash
1 dl olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 krm chilipulver
1 tsk sambal oelek
2 dl riven ost
 
Tomatsås
1 burk passerade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
Koka upp de passerade tomaterna med buljongtärningen
 
Sätt ugnen på 200 grader
Pressa ner vitlöken o oljan och blanda i kryddorna
Skär auberginen och squashen i 1 cm tjocka skivor
Häll ut oljan i ett fat med hög kant och doppa squashen i oljan och stek på mediumvärme i stekpannan.
Det kommer att bli väldigt mycket olja i stekpannan, men låt det vara, auberginen suger upp det.
Pensla auberginen med marinaden och stek på mediumvärme. (Doppa inte, då försvinner all olja)
Varva squash, aubergine och tomatsås i en ugnsform och toppa med ost. In i ugnen 20-30 minuter.
 
Marinera kotletterna i oljan som blir kvar och stek på mediumvärme. Är det tjocka kotletter så bara bryn dem och stoppa in dem i ugnen i 5 minuter för att bli klara.
 
Servera gratängen med en klick creme fraiche för absolut matsensation!
 
Tacokrydda
1,5 tsk salt
1 tsk vitlöksgranulat
2 tsk chili
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
Mät upp och blanda kryddorna innan ni börjar steka köttfärsen.
Räcker till ca 500 gr köttfärs.
 
Jag har så många recept i mitt huvud, måste skriva oftare! 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: